Naanbrød

Naanbrød
Print Recipe
Naanbrød
Antal personer
Ingredienser
Antal personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Opløs gær i vand og bland sukker og salt i. Stil det til side i 5-6 minutter. Ventetiden kan godt undlades, men den forbedrer hævningen.
  2. Bland yoghurt, æg og smeltet smør i en stor skål. Tilsæt så gærblandingen og bland godt.
  3. Tilsæt mel lidt ad gangen.
  4. Ælt dejen godt - 10-12 minutter i hånden eller 8 minutter i røremaskine (3 minutter ved lav hastighed og 5 minutter ved højeste hastighed).
  5. Lad dejen hæve 1-2 timer, til den er vokset til dobbelt størrelse.
  6. Del dejen i 5 eller 10 lige stor stykker - og lad dem hæve på køkkenbordet i 30 minutter.
  7. Form brødene flade med hænderne eller rul dem flade med en kagerulle.
  8. Pensl brødene med lidt smeltet smør og drys dem eventuelt med det, du har lyst til. Jeg har lavet nogle med hvidløg, sesamfrø, spidskommen og nogle uden smag.
  9. Tænd grillen:
  10. Gasgrill - tænd alle brændere på max
  11. Kuglegrill - tænd et helt rør og fordel briketterne på hele bundpladen, så der kun kan grilles over direkte varme.
  12. Sæt en pande på grillen og steg dem 1,5-2 minutter på hver side. Her skal de også pensles med smør på begge sider. Når alle brød er grillet, tages panden af, og de grilles direkte på risten 1-1,5 minut på hver side for at få grillstriberne.
Recipe Notes

5 store eller 10 små brød

Del denne opskrift