Studenterbrød

Studenterbrød
Print Recipe
Studenterbrød
Antal personer
Ingredienser
Antal personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Bunden:
  2. Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene og 1 spsk. fuld af flormelissen masses sammen med en lille palet på bordet, således at kornene skilles ad.
  3. Vaniljesukker, den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen på røremaskine til det er smulder, Tilsæt til sidst vandet og ælt dejen sammen (tilsæt ikke alt vandet på en gang).
  4. Dejen kan stilles i køleskabet ½ time inden udrulning.
  5. Den kolde dej trykkes til en tyk rektangel. Rul dejen ud i rigeligt mel til et langt rektangel ca. 20 x 30 cm. (den må ikke rulles for tyndt ud når der skal den tunge trøffelmasse på).
  6. Det udrullede rektangel flyttes over i en bradepande.
  7. Der laves små snit i dejen på strimlerne så dejen ikke bobler op i ovnen.
  8. Bages ved 200°C i ca. 10 min. Det er ok at strimlerne virker ”halvbagte” og kun ganske let gyldne.
  9. Trøffelfyld (romkuglemasse):
  10. Bag en portion dejplader efter opskriften. Lad dem køle af. Fordel et lag hindbærmarmelade på pladerne.
  11. Skær kagerne i stykker og bland alle kagerne i en røremaskine eller med en håndmikser med dejkroge.
  12. Tilsæt kakaopulver og romessens, smag til undervejs.
  13. Bland det hele godt, blandingen bliver ret klistret.
  14. Lad evt. massen køle lidt i køleskabet.
  15. Fordel romkuglemassen på pladerne.
  16. Stil kagen på køl i ca. 20 min.
  17. Smelt chokolade og fordel den på trøffelfyldet.
  18. Pynt med kagepynt.
Recipe Notes

Bruger ca. en flaske rom aroma (38 ml)

Del denne opskrift